städis

 http://web.bitnet.net/karinzinders/stadis.html

jag saknar ord.
 

otryggt

Jag var i skolan idag, fastän jaginte börjar förrens imorrn. där träffade jag mina vänner och klasskamrater (fast inte just nu) T och F. Och allt var som vanligt. med dom känner jag mig trygg. i min nuvarandra klass och inriktning kan inte tryggheten riktigt infinna sig. jag vet inte vilken grupp jag ska vara i, jag kan inte lita på att jag ska vara med samma som förra året. det är inte så kul helt enkelt. ämnet verkar kul men det kändes tungt idag när jag såg hur mycket vi ska läsa och förbereda inför fredagen med några jag inte ens vet om än. tungt och otryggt.

jag träffade mina praktikelever, några av dem, i bergshamra för någon dag sen. de trodde att jag hade börjat jobba och att jag kanske skulle jobba i deras skola. de hälsar och skrattar och frågar och de är trevliga och inte alls uppkäftiga och kaxiga. Sådana elever kan man bara önska sig. Men jag blir ändå nervös, jag måste bete mig vuxet, ,som en lärare. hur gör man? jag vet inte om jag känner mig som det riktigt än. jag kanske inte är riktigt mogen för just det än.

vi har inte haft något varmvatten i helgen, surt sa räven. helt värdelöst att inte kunna duscha som man vill, när man vill och så vidare. men nu verkar det vara tillbaka. nu ska jag sätta mig tillrätta och läsa igenom texterna omrenässansen, individualismen och människans frihet. när jag skriver nästa gång är jag förhoppningsvis lite klokare. :)

sköna dagar

Postning av ny blogg.

har idag inte vilat som jag brukar göra innan ett nattpass.  hur ska det gå? idag har vi lånat bilen och kört till arlanda och tillbaka. det var inte mycket att se där men det var trevligt att komma iväg lite.

Igår var en sån här skön dag som man har ibland, träffade min bästis och skrattade gott åt oss som tonåringar. åt pankisar och sylt. efter rengöring av balkongen vilket var ett inte lika skönt inslag av dagen åt vi mongoliskt! har aldrig ätit det tidigare men hm, var det något riktigt speciellt??? Det speciella var vännerna. Mycket trevligt, något vi bara måste göra igen :)

nervös ledighet

Ledighet. gör mig nervös. Ledighet som i att sitta ned och ingenting göra. nervös för att saker inte blir gjorda, att tankarna ligger i ständigt bakhåll, att jag har halva bokhyllan att ta igen.


igår träffade jag  och pratade jag med människor, det händer inte så ofta, sådär lite spontant. Lillebror, Tina, Benny av alla människor (undrar om inte han tänkte samma sak), S, mormor och far. Det var en dag fylld av mänskliga kontakter. Kan tyckas att jag hela sommaren arbetat med den mänskliga kontakten. Den slags kontakt jag möter på jobbet är inte för att uppfylla mina mänskliga behov utan andras. För dem som inte lämnar byggnaden på flera veckor. Jag kan åtminstone gå hem på kvällen.

jag får helt enkelt fylla min nervösa ledighet med mänskliga möten.

egen produktion

Sitter och lyssnar på Michael Bublé, namnet låter som ett skämt men han sjunger bra, gamla låtar. och nya tror jag.

 

Nu är det en vecka kvar på jobbet, rättare sagt 4 dagar. Det är skönt att det är över, det är alltid personalbrist så att man får jobba för två. ibland känner jag mig som en dragoxe. Man kan inte annat än beundra dessa människor som gör detta dag ut och dag in, år efter år.

 

Idag har jag tagit hand om kryddor från trädgården. önskar det vore min egen trädgård. kyndel, salvia, dragon och citronmeliss. på några har jag kokat te, andra har jag hängt i garderoben och resten ligger i frysen. Det ger en viss tillfredsställelse att ta hand om egenplockat, svamp, bär, kryddor, frukt. kanske till och med fiska egen fisk. :) (obs ej jaga andra djur själv) skulle även vilja vara bra på att sticka, sy och göra egna grejer (pyssel). en tjej på jobbet gör egna smycken, jättefina!

 

Det är ett helt projekt att ta sig till päronen nu för tiden, man kan inte komma över på fika en söndagseftermiddag hur som helst, detta måste planeras och de tre bussar som går på söndagar måste matchas och inte missas. tur att det finns telefoner iaf!


Sommarpratare

Lyssnar just på Jonas Karlsson, sommarpratare i juli. Tinelin tipsade! :) han har en behaglig röst och man behöver inte hela tiden lyssna på orden. Det är svårt att skriva samtidigt, men det är lite mysigt att sitta med hörlurar och se regnet strila utanför fönstret.

 

Jag vaknade inatt av att jag satt upp i sängen. jag satt och drömde att jag var på jobbet. suck för att inte få sova ordentligt. Nu ska jag lyssna på Maria Blom också.


midsommar

stan var helt öde. något enstaka människor rörde sig på gatorna, och så vi, trafikfarorna. :)

Utanför kinarestaurangen ungefär vid roslagstull låg en man vid sidan av vägen, en pöl blod vid huvudet. två män stod hukade vid honom. vi stannade genast och frågade hur det var och om vi kunde hjälpa till eller ringa ambulans. De hade de redan gjort, och ingen hjälp behövdes. vi cyklade lite saktare därifrån.  Livet är skört.

 

Då, på midsommarafton var alla människor antingen på någons landställe eller på djurgården. vi kryssade mellan folk på promenadvägarna längs vattnet och i parkerna, det var nästan som en hinderbana. Men solen sken och alla var glada, det var ju midsommar, en dag när folk går ut, ingen stannar inomhus.


Roliga Saker

Snart dags för middag. Imorgon hoppas jag på poesibingo under eken med en kär vän. Vi såg Carl-Johan Vallgren igår eftermiddag på ett regnigt mosebacke. Sånt borde göras oftare, det var mysigt. Idag var det tillbaka till jobbet, allt som vanligt, trist och arbetsamt. I höst ska vi gå på museum med K&C varje grådassig helg för att färga vår tillvaro med allsköns kultur och ny kunskap. :)

hits