Polen

Polen

Var i Polen med LR. Vi såg den vackra staden Krakow och gjorde även ett besök i Auschwitz (bilden) och Birkenau. Solen sken och det var mycket folk från olika delar av världen där. Det är svårt att förstå hur fruktansvärt människorna hade det där när man står där själv mångamånga år senare. Guiden berättade de mest vedervärdiga saker och man undrar hur de ens kom att tänka på så sjuka saker att göra mot andra medmänniskor. Helt ofattbart men ändå högst verkligt.

förkläde i vaxduk

förkläde i vaxduk

Mina två svägerskor fyllde år i veckan och i år ville jag ge dem något hemmagjort, eftersom det är mycket roligare  och eftersom de redan har allt.  till den ena blev det detta förkläde, som jag förövrigt är mycket stolt över (jag önskar jag hade tålamodet att sy ett till mig själv också) :), i vaxduk som är enkelt att torka av.  

den 2:an presenten

Presenten

En present till den andra svägerskan (som hon blev jätteglad för) :) den tog dock längre tid att sticka än vad jag planerat för, därför blev det lite stressigt...

Stresstickade sjalen

Stresstickade sjalen

otursvecka

Den här veckan har c-uppsatsen kommit i gång på riktigt. eller skulle ha gjort det vart fall...

Tisdag: bokat studiebesök i en friskola som tillhör en speciell organisation. det är regnigt och jäkligt att ta sig dit eftersom vi aldrig har varit där och kartan trasas sönder i regnet. Väl där är det torrt och varmt inne i cafeterian där vi ska möta vår guide; kvinnan som var noga med att påpeka att lärarna på skolan inte hade tid med oss och att hon då såklart var oumbärlig för oss. Vi väntar och vääntar och väääntar... och ringer och ingen svarar. suck. Slutligen fick vi ge upp och omformulera vårt syfte en aning. några timmar senare ringer hon upp och ojar och ursäktar sig i tusen år för att hon har så mycket att göra , men glömde och respekterar vår tid. my a**.

Onsdag: Intervjun med min vfu-handledare går jättebra. vi fikar och spelar in samtalet. När jag kommer hem ringer S till mig med fasa i rösten "det blev inget på bandet".....!!!!!!!! det visar sig att vi bara fått med de första tre sekunderna på bandet och resten är blankt. suck. det var bara att sätta sig ned och skriva allt vi kunde komma ihåg.

Torsdag: intervju bokad med en kvinna som tillhör samma organisation som tisdagskvinnan. mötet var bestämt till lärarhögskolan, och där stod vi och stod vid bibliotekets trappa i vad som kändes som en halv evighet. jag ringer, inget svar. vi väntar lite till. alla som ser stressade kan vara hon, men de springer bara förbi. tillslut får vi även här ge upp. kaffet, teet, kakan allt förgäves. vi bara skrattade hela vägen hem. hade de gått ihop och gjort en kupp mot oss månne? än ikväll har kvinnan från idag inte hört av sig tillbaka. Det är fortfarande ofattbart för mig hur någon kan vara så hänsynslös. och hon ska vara lärare!

Nästa vecka ska vi intervjua två lärare i norrtälje och på rådmansö. hoppas att det går bättre. :)


"sexmord i kungshamra"

satt på bussen på väg hem från vfu-skolan och läste .se häromdagen när en av mina femmor kommer framspringandes till mig.  När han såg att jag satt och läste om kungshamramordet pekar han på bilden och säger "han mördade 6 stycken" neeej, säger jag, han mördade bara en. men femman envisades "han mördade sex stycken men erkänner bara ett" så tillslut fick jag nicka och hålla med honom. ren logik från en elvaåring när det står i tidningen "sexmord i kungshamra".

tanter på bussen

Kom just på en rolig grej.
igår åkte jag buss till solna centrum mitt på dagen. framför mig satt tre gamla tanter, de verkade inte känna varandra. alla hade varsin basker i olika färger och mönster. säkert handgjorda. det roliga var att sedan jag upptäckt det var alla som klev på bussen gamla tanter med baskrar. Det är inte bara populärt bland de unga, eller rättare sagt (som jag läste i nån modetidning) "det är inne att vara tant" :) minsann. tanterna är mer trendiga än nånsin!

Nu sitter jag på jobbet och fick börja några timmar tidigare. behövde timmarna. men tyvärr är jag förkyld och snuvig och hade helst legat kvar i sängen. så nu får jag stå ut i 10 timmar på jobbet och hoppas att jag inte dör på kuppen. till mitt försvar hör att jag sällan eller nästan aldrig jobbar så långa pass.

idag har jag stickat på matchande domomössa. det är svårt men roligt! och det tar låååång tid! jag ahr typ sjutton till projekt hemma att ta mig an. det kliar i mina fingrar, vantar, halsduk, sjal, kofta osv osv...

imorrn ska vi till graven, sätta ljus. jag har ett rött ljus kvar från österrike, det är så fint och lyser så vackert i mörkret. vi ska dit på kvällen. det är vackert på kyrkogården på allhelgonahelgen.

gonatt till er som får sova inatt. sov så gott!!

en vacker värld

Snön yrde runt mig på väg hem från tåget. bilarna bredvid krypkörde som i en vacker men sorglig och tyst begravningskolonn. i billyktornas sken lekte snöflingorna.  

Jag lyssnar på Lisa Ekdahl och på posten väntar ett paket på mig. ett paket fyllt med fluffigt och mjukt garn.

Men först ska jag skriva mina fingrar blodiga på tangentbordet. tentan ska bli klar och inlämningsbar om jag så måste sitta hela natten. Och den ska bli bra, den sista.

Igår såg jag Stolthet och fördom med de vackraste scener. Sådan kärlek, åtrå och längtan som man bara kan se på film. det vackra smyger på en och överumplar en totalt.

hits