lönehelg, vårdarnas skitlöner och boktips

En kanin har flyttat in på gården. en av de riktigt regniga kvällarna i veckan stod en svart liten kanin och darrade i buskarna. morgonen därpå skuttade den runt på gräsmattan utanför och åt maskrosblad, på den lilla innegården stod ett litet litet hus med en liten liten fårfäll liggandes utanför. Kvällen innan hade jag svårt att sova för att jag låg och tänkte på den där stackas kaninen som nåon hade övergivit eller tappat bort. jag fantiserade om att jag kunde ta med den hem och ha den på balkongen, en svart liten kanin på balkongen... :) men när jag såg det lilla huset utanför förstod jag att den var någons och nu är huset borta och förmodligen kaninen också... Men kanske det blir en liten svart kanin i framtiden iaf...!

 

det är intressant ur folk är programmerade egentligen, så fort de får pengar åker de in till stan och gör av med dom... lönehelger slår aldrig fel. vi tog en promenad i stan, vid vattnet, följde solbadarna på båtarna. längs med vattnet låg människor och solade och mammor och pappor med sina barn, fåglar och hundar. trots det var stan full av shoppande människor. Vi tog en munsbit innan S skulle till jobbet. Jag ska också till jobbet, men hinner vila emellan.

 

Jag har just börjat jobba för sommaren. Ett sjukhem fullt med äldre människor som har svårt att röra sig, tänka och prata klart. det är ett tungt jobb, inte bara fysiskt med liftar hit och dit utan även mentalt, människorna lever där dygnet runt, året om, jag finns till för dom. Men det är också roligt eftersom många har sinnet kvar och skojar och skrattar och bverättar om fornstora dar. Mina arbetskamrater är trevliga, hjälpsamma och det är dom som borde ha 100 000 i i månadslön för det viktiga arbetet de utför varje dag och inte minimilön på 15000. skulle Göran, Fredrik, Annika, Maud, Ylva och gänget praoa en vecka på jobb som dessa skulle de inse att alla dessa undersköterskor och vårdare är värda mer än den skitlön de får idag. Men det är klart, politiker idag är inte som politiker av igår som arbetade ideellt för den goda sakens skull, de brann för något och slet i sitt anletes svett för rättvisan. Idag sitter de på sina feta löner som bara blir fetare och behöver inte lyfta ett finger för rättvisan, de har ju sitt på det torra.

 

Nu ska jag alldeles strax gå och vila, men först vill jag rekommendera två böcker av katarina wennstam: Flickan och skulden och en riktig våldtäktsman. handlar om våldtäkter från olika synvinklar. Upprörande läsning. gå ut och roa er ordentligt ikväll, ring mig sen så skickar jag en bil!


hits