modet i finland rockar


www.hel-looks.com 

kolla särskilt:

http://www.hel-looks.com/?p=image/archives/8/20060204_01/ (handväskan, min favorit!)

http://www.hel-looks.com/?p=image/archives/2/20060510_01/ (den orangea damen)

Och varför länkar jag dig dit? därför att jag läste följande:

http://www.tv4.se/mode/465830.html

Hoya bella

Hoya bella

http://www.hoyor.net/ (porslinsblommor)


När den blommar hemma kan jag inte göra annat än stanna till vid krukan och beundra blommorna i rosa glas och vit sammet titt som tätt. finns inget vackrare! 

Porslinsblomma

Porslinsblomma


är människor goda eller onda?

de flesta dagar passerar utan att vi funderar på människors godhet. men så kommer det en dag, sådär emellanåt, när man får sig en tankeställare.
igår fick mina svärföräldrar inbrott i sitt hus. Iskallt tog sig rånarna in kl 13, mitt på dagen, letade efter extrabilnyckeln och drog med bilen. de flesta grannarna var hemma och ute i sin trädgårdar men märkte inget förrän polisen kom efter att larmet gått. då visade det sig att en grannpojke på tio år hade sett en av männen, tyckte att det såg misstänkt ut när han satt i sin bil och spanade, tog registreringsnumret på deras bil och gav till polisen. mamman sa att han hade sett för många CSI, vi sa att han inte kunde se för många sådana, vilken uppmärksamhet! 
jag kan inte finna någon godhet i att stjäla från någon annan. Hos den lilla pojken ser jag rättrådighet och en kort glimt av spänning, precis vad en pojke i den åldern fantiserar om.

stenen rånarna kastade genom rutan för att ta sig in med var en sten de hittat i trädgården, under en av min svärmors älskade blommor, just den stenen som hon har skrivit kärlek på.   

så är det bara!

http://tjuvlyssna.blogspot.com/

förutom att solen skiner och det är toppenväder så är mitt största nöje för tillfället att hänga på tjuvlyssnat. må verka nördigt men det är ju så kul!

inte ens tentan kan få mig att sluta njuta av det underbara som händer utomhus, solen strålar, alla knoppar slår ut och människor tittat äntligen på varandra igen :)

hits