Oaah hela natten lång i en lila ballong

Oaah hela natten l?ng i en lila ballong

I matchande svart och lila sjöng/vrålade vi karaoke tillsammans. I helgen blev kryssningen äntligen av! och det var så roligt och skönt och befriande. det var länge sen jag träffade min kompis så intensivt och nära, som vi gjorde förr. det var kul helt enkelt. TACK!

Har precis handlat garn över internet. tvekar alltid lika mycket inför sista knäppet med musen. ska jag handla mer när jag ändå håller på? behöver jag verkligen det här? är det verkligen rätt färg? etc etc...

har varit hemma idag och stickat, tvättat och läst på kursplan och betygskriterier. att det ska vara så krångligt med omdömen. jag vill helst inte döma folk och så går jag och väljer det sämst lämpade yrket för denna egenskap (eller var vi ska kalla det).

Vän av ordning och stickning

V?n av ordning och stickning

Mina böcker kom idag och jag hade så bråttom att hämta dem att jag inte hann hem ens för att hämta avin. Mannen på Vi suckade åt mig men hittade slutligen paketet... :) jag tackade honom så hjärtligt!
Pelle Plutt är inte inhandlad av mig, S blev bara så glad när han hittade sin favvobarnbok idag efter att ha citerat ur den flera dag i sträck nu.

imorrn har jag en efterlängtad sovmorgon. mitt schema är skumt. vi ska handla mat imorrn till matlagningen, har sammanställt en lista från de 9 recept jag fått in. är faktiskt nervös inför torsdagen, fredagen och måndagen. men det kommer att gå strålande. med rätt inställning.

den här dagen har varit ett enda långt sammanträffande.

hållbar konsumtion

Idag har jag satt mig in i hållbar konsumtion. det är för undervisningen men det känns viktigt och allmänbildande ändå. det är så mycket man "typ har hört om" men aldrig riktigt satt sig in i ordentligt, sånt som är aktuellt och ibland till och med avgörande för jordens framtid. värsta pretto, eller hur ;)

Jag längtar sååååå efter mina böcker jag har beställt på bokus. de borde redan har varit här.... :(

"invandrautbildning, kryssning och jobb"

Jag vill alltid att alla andra ska ha skrivit nåt litet i sin blogg så att jag har nåt att läsa, men så kom jag på att jag skriver så sällan själv att jag ta mig själv i kragen istället.

igår blev den utbildning jag gått i 4,5 år, interkulturell lärarutbildning på södertörn, kallad "invandrarutbildning" av en kvinna som förklarade för mig att hon valde lärarhögskolan istället eftersom hon just vid den tidpunkten i livet inte ville arbeta med invandrarbarn. Lycka till i livet, tänkte jag då. Då hade hon uppenbarligen inte läst infon noga nog.

idag har jag fått ett jobb, och det gick fort och jag är fortfarande i chock, jag hängde inte riktigt med och vet inte hur jag ska förklara för den andra skolan. jag inser mer och mer hur jag är; rädd att folk inte ska gilla mig, konfrontationsrädd, vill vara alla till lags. tänk om jag sagt det på intervjun idag. då hade jag nog inte fått jobbet.

jag ser så mycket framemot att åka på kryssning med min bästa kompis och våra "partners". kan det bli bättre? att ha något så roligt att se framemot. just känslan att ha nåt roligt att se framemot också sitter bra i maggropen. den kommer sitta ännu bättre imorrn när jag pratat med den andra skolan. blä, kommer vrida mig till vansinne inatt.

Krossade tomater

Krossade tomater

Hur lyckas jag varje gång jag ska handla krossade tomater istället ta hela skalade tomater? jag får alltid krossa mina hela burktomater själv. vad använder man hela skalade tomater i burk till egentligen? trött.

hits