beslutsångest - dödsångest?

Resten av veckan

Jaha, då har jag att välja mellan:

städa skrivbordet
läsa nya Harry Potter
sticka chevron scarfen 
http://www.flickr.com/groups/chevronscarf (min är förstås inte lika fin... men, men)

hmmm... börjar jag läsa HP kommer jag inte sluta förrän boken är utläst och jag borde städa skrivbordet. å andra sidan borde jag också sticka lite, det ska bli en present och har en deadline.
hmm... jag bestämmer mig efter middagen. (dvs drar ut på ångesten ytterligare)

härliga känsla!

sjal och väska

Äntligen är sjalen klar. och den är varm! jag kommer att få mycket användning av dem den här kalla sommaren.
den kliar lite bara. men det är överkomligt. I helgen borde jag ha varit ute i solen (man måste verkligen suga i sig all sol som tittar fram för att man ska klara av resten av den kalla grå sommaren. Men som sagt, istället tog jag mig an ett syprojekt. min svärmor fyller år snart och antydde att hon ville ha en sån, grå väska i present. Så då blev det en sån. känslan är söt när man håller upp den färdiga grejen man gjort helt med egna händer (och lite hjälpmedel). Det är nog det bästa. att bli klar och vara nöjd.

Ulriksdals slott

Ulriksdal

Idag cyklade vi till Ulriksdals slott. Vi satte oss i den varma och härliga solen med nästan nybakta bullar och ett korsord. men det blev för varmt tillslut, vi hade både glömt keps och solglasögon. Trist nog var slottscaféet stängt (glass) och den lilla lilla stranden i närheten var knökfull så att man inte ens kom ned till vattenbrynet (bad). Så vi nöjde oss med att njuta av utsikten över Edsviken och sedan så sakteligen cykla vidare. så småningom blev det iaf varsin piggelin, från statoil, i solen innan vi cyklade hemåt. Det var skönt!
Ikväll ska vi ses Harry Potter och Fenixordern. I år har jag till och med förbokat den nya och sista boken. jag tänkte att det blir en bra och spännande avslutning på detta första sommarlov. annars brukar jag alltid vänta ett år och låna boken på biblioteket, när alla barn har läst den och det inte längre är någon kö. Jag håller tummen för att filmen är något att se!

Skiathos

Under semestern på skiathos brann det på många ställen i grekland. En dag snöade det aska som kom med vinden från fastlandet. I fjärran såg vi mörka, nästan oranga moln. Men skiathos klarade sig.
Nu brinner det även där, men elden verkar vara under kontroll.
Läs mer om det här:
http://skiathosbloggen.webblogg.se/
En blogg jag gillar väldigt mycket eftersom han skriver så medryckande och harmoniskt!

Dagens skörd

Dagens skörd

lavendel, rabarber, körsbär, persilja, dill, dragon, oregano och gräslök.

Semester

Semester

Det här har vi gjort i två veckor. Så mycket att vi till och med tröttnade lite på det  mot slutet. Nu ångrar jag mig förstås gruvligt att jag tänkte så när jag sitter här, inomhus i ett grått Sverige. Vi hade en helt underbart perfekt semester, jag kan inte tänka mig nåt härligare. vi kom verkligen bort från allt, till och med tankar om framtiden och vardagen/verkligheten. Vi badade, åt och svettades tillsammans, bara vi två. kan det bli bättre?

hits