igår och idag eller i förrgår och igår

jag är trött och har ingen lust att sitta här. och då tabbar jag mig. det blir värre.

jag har inte fått känna den strålande solen under dagen, satt inspärrad med en tenta i historia. hela dagen. suktade efter att få gå ut.

igår var vi på disputation, på förmiddagen ett försvar som hette  duga. imponerande. jag fattade förvisso ingenting av vetenskapsengelskan men alla såg glada ut så... på kvällen var det fest, fler bjudna än ett normalt bröllop, det vart trångt och jag fick sitta med en tjej från kroatien, en fransman och en falsk fransman, det vill säga från canada. han var ganska rolig och pratig. det var konstig trendig mat och en massa tillfixade trendiga människor. klubben för inbördes beundran menade jag. S's mamma menade att visst var det så många vackra tjejer där! Ah, men det var trevligt trots att jag typ inte kände nån. S jobbade tidigt idag så jag var alldeles ensam hela dagen, skrev tenta och åt popcorn.  

Budapest

Budapest 2004


Hit längtar jag ibland.


höstlöften

läsk.
idag var jag tvungen att ta taxi till jobbet. ironiskt. tågen var sena, sena. vi får väl se om sl ersätter mig för den resan...

det händer mycket men ändå inte. hösten är här, det var höstkallt idag. vi fyller dagarna med en massa aktiviteter, plugg och jobb. vi är trötta konstant men tiden går. höster är här och alla har vi bestämt oss för att fylla den med allsköns roligheter. vi motsätter oss en höst som den förra. håller vi våra löften? är det löften lika sköra som nyårslöften, höstlöftena? ska vi se till att måla vår vardag i rött, blått, rosa, gult och lila? gör nåt roligt och förgyll torsdagen eller redovisningen, arbetsdagen eller helgen för den delen. strunta i de trendiga färgerna! de är så tråkiga! använd skrikiga glada färger och ät en smarrig bakelse. le mot folk och skratta på tåget åt något knasigt eller en bok. men! för att inte glömma hur kul det är att vara glad, gå och se en sorglig film, förslagsvis zozo och gråt. för vad vore väl livet utan humörssvängar? stora som små. man uppskattar topparna mer.

jag tror att jag fick en uppenbarelse. :) gör som jag säger nu så kommer ni garanterat inte ha tråkigt i höst. obs, detta bör göras i sällskap.

miniatyrjorden

titta på den lilla snutten och tänk efter. www.miniature-earth.com

länkar

Missade du städis-sidan jag länkade er till för inte så länge sen? än har inte sista tåget gått! Det visade sig att en kompis till mig också driver en städis-sida med sina vänner. besök den gärna på: http://www.svarling.com/stadis.htm han skulle bli jätteglad! :)

en ball sida: www.wga.hu om man har ett öga för konst.

Om bara det bästa i konstväg duger, det vill säga den egna konsten, rekommenderar jag hellre http://www.mrpicassohead.com/. blir du inte nöjd med den första? gör om!

ett musiktips! www.kaah.nu tyvärr är den inte uppdaterad sen nåt år tillbaka. Men hans låtar är asbra!


dagens tröjfärg=lila

fyra lila tröjor stod framför klassen idag. jag är glad i min grupp. vi står inte bara rakt upp och ned och levererar. vi har kul samtidigt. Nåt måste man ju hitta på i det torra, historiska klimatet. en film, en pjäs, matchande lila tröjor...

Zozo, en av de filmer som gripit mig hårdast om hjärtat.

kommer ni ihåg förr i tiden när man skulle plinga på bussen. då gick det en lina genom hela bussen vid fönstrena som man skulle dra i. så sa det pling. har inte sett någon på länge, finns dom kvar?

dagstur: norrtälje-södertälje

Igår sov jag fem timmar. vi hade en hälsa-på-föräldrar-dag. låna bil, åka till norrtälje, fika, data-fixa, åka tillbaks, data-fixa, äta soppa-fika, få med sig något som inte får plats längre, skjuts hem. trevligt.

igårkväll åkte jag till södertälje för att hälsa på Maria och Pierre som flyttat i somras. virrig som jag är tog jag såklart bussen åt fel håll. slutligen hamnade jag i i det ruffigaste arbetsområdet, ensam på bussen. men busschaffisen bara skrattade åt mig och körde mig tillbaks. väl framme lekte vi charader, jag fick gestalta bland andra kristina lugn, britney spears, pocahontas, nordman etc. Lille Kevin var där också, sprang runt som ett yrväder och lekte med alla. M&P har två katter, några månader gamla. så söta. önskar att jag också kunde få kela med en sån emellanåt. :) De två tjejer som var där när jag kom var båda gravida. lika gamla som jag och maria. en för första gången och en för andra gången. gaah, börjar det bli dags nu eller? inte för mig iaf!

idag ska jag på bio med kära tinolin och C. vi ska se Zozo. ser jag fram emot. att min älskade inte följer med beror på att han jobbat kväll/natt hela helgen... sånt som händer. 

 

fredagen 2:e september

på jobbet, bra bloggtid. för det mesta.
allt snurrar på.
i förrgår kom jocke på middagsbesök. det var så trevligt! vi satt och skrattade över våra trocadero-glas, vi tre, mest jag förstås för de andra två är så bra på att hålla minen. synd att Liz1 inte kunde förgylla middagen med några sanningens ord. ;)

idag har jag ätit ute, bara. lunch och middag iof. S skulle jobba och jag lunchade även med honom. vi satt i parken i solen ett tag, men jag frös så mycket för vinden som ven. vi tittade på alla människor som skyndade förbi.

tidigt imorse spelade jag teater. vi hade skrivit ihop två sketcher till vår redovisning av litteraturen i skolan. Maria och Pierre hade med sig medeltidskläder så att det skulle se lite roligare ut. lite roligare än att stå och prata prata i tio minuter.

vi åt middag på ett lite café, som att stiga in i en annan värld. det luktade svagt av rökelse, det satt några alternativa tjejer i en uppmjukad soffa och pluggade något alternativt ämne. murriga färger täckte väggar, tak och golv. vi åt någon skum sallad där jag endast kände igen tomaterna och salladsbladen. Det var verkligen en alternativ värld.

 

hits