va bra vi har det, du och jag.

visst har vi det bra, vi behöver aldrig gå hungriga, vi har en säng att sova i, tak över huvudet och något att sysselsätta oss med. ibland sitter jag still en stund i soffan, mitt i maten eller stannar upp i köket och njuter litegrann av hur bra vi har det. att vi har kunnat göra vårt hem till vårt egna hem, precis som vi vill ha det. du och jag.

jag blir tokig

jag groggar inte särskilt ofta...

sitter på jobbet för ovanlighetens skull. ;) vi hade det så mysigt hemma, god middag, nybakta lussebullar till fika, ljus på bordet och kass tv. är det inte så det ska vara?

igår var vi och julhandlade, vi var ute hela dagen, men nu har vi allt; maten och julklapparna. det lättar, nu kan jag äntligen sätta mig ner och plugga. läsa i lugn och ro.

på onsdag har vi tenta, salstenta! fasa! vår lärare säger att vi skulle kunna skriva tenta utan att läsa nånting alls. det är så mycket tolkning och fantasi. vi ska förklara tre texter, en från koranen, en från GT och sist från NT. det verkar ändå ganska kul. men frågan är om vi skulle klara oss utan att läsa en rad ur böckerna. jag ska läsa imorrn iaf. det är ändå intressanta böcker.

den här hösten har varit helt ofattbar, vi har haft så mycket mer att göra än vad vi brukar. historian, vfu samtidigt som egen skola. det blir tungt. tungt på ens relationer utanför skolan. kanske är det så att man får stå ut den tid det varar. *suck*

igår mellan 16.20-18.10 skedde ett inbrott i en lägenhet på törnbacken. polisen har satt upp lappar, söker vittnen, vill varna. det är läskigt. vi pratade med en granne som hade satt in en säkerhetsdörr, hon visade oss den massiva dörren och alla låsanordningar. hon var på den säkra sidan. vi undrar vart inbrottet skett, var det på grund av oförsiktighet, slarv? vad gör man om fann kommer hem och hittar sitt hem upp och ned, dörren uppsliten? har inga grannar sett någonting?

trötter

satt och läste vårdguiden, en artikel om sömnsvårigheter. jag skulle verkligen vilja sova sådär bra att man vaknar upp helt utvilad och pigg. är det någon som gör det varje morgon?


handväskor

igår insåg jag att jag inte kunde gå resten av livet utan att äga en sån handväska som alla har nu. kan och kan, jag kan alltså inte lita på att alltid ha S och hans fickor med mig. så det blev blixtvisit till mörby centrum igår eftermiddag . S följde med som smakråd, fastän han nog hellre stannat hemma. så fort jag hittade en väska jag kunde tänka mig ställde S den på golvet, började dansa runt den "men den här funkar ju ganska bra" så gick han till kassan.  Det är alltså det killar tror att tjejer har handväska till, att ställa på dansgolvet för att forma en perfekt ring.... (jag vet att ni inte tror det, men det var roligt ändå)

de andra dagarna ;)

De andra dagarna på min VFU har rullat på. mina intentioner att skriva varje dag rann väl ut i sanden, tyvärr...

I tisdags hade jag lektion på morgonen. jag hade en genomgång om apostlagärningarna och paulus när gummisnoddar börjar vina runt huvudet. helt sjukt, men jag såg verkligen inte vem eller vilka de skyldiga var. efter några tillsägningar och varningar la jag helt enkelt ned, och bestraffade klassen kollektivt genom att inte fortsätta berätta. de fick läsa vidare i boken på egen hand. så småningom nystas värsta härvan upp och de skyldiga ställs till svars utan deras egen lärare. men egentligen, hur ska man hantera en sån situation? de fattar ju inte allvaret i det hela egentligen, de är ju bara 13 år. Det är ju så många duktiga elever som inte kan jobba som de vill på grund av enstaka stökisar. vad kan vi som kommer i tre veckor och inte känner eleverna göra? vi blir ju ytterligare ett störningsmoment.

jag känner att jag tappat gnistan lite, när det gäller denna VFU-period. vi delar ju på vissa lektioner jag och B och jag har liksom inte kämpat något för att få hålla så många som möjligt. han har fått som han velat nu flera gånger, jag har fått det tråkiga han det roliga. han är lite ful som gör det som han tror får honom att stå i god dager, men jag låter det gå för denna gång. det är ju som sagt bara en vecka kvar.

I måndags hälsade jag på på hemkunskapen. de hade en vikarie den här veckan. en kille som pluggar matte på su. just den här veckan skulle alla få baka lussebullar. till mig avslöjade han att han själv aldrig bakat lussebullar... men han gav ändå pedagogiska tips till de små eleverna som slutligen åt upp alla bullar. :)

få se, har det hänt nåt mer? nope, resten av tiden har bara flytit på. jag är fortfarande osäker på om jag ska bli lärare men det reder sig. bara jag får lära mig att sätta betyg blir jag nöjd. inför kurs genast! 

hits